Al llarg de l’Any Maragall s’han publicat 41 edicions. Incloem els tres llibres que sobre Maragall i la Setmana Tràgica es van publicar durant el 2009 –encara no pròpiament dintre de la celebració- però que per la rellevància del seu tema no podem deixar de tenir en compte.

La primera edició oficial de l’Any Maragall va ser Beneita sies, tempestat passada, perquè fas alçar els ulls a la llum nova! (Institució de les Lletres Catalanes), que es va entregar en format de llibre en paper a l’acte d’obertura de l’Any Maragall, el 2 de març de 2010, al Palau de la Generalitat. Aquesta edició també es va fer en versió digital essent la primera publicació e-book del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya, per la diada de Sant Jordi de 2010, va fer entrega en la tradicional recepció al Palau de Pedralbes del llibre Poemes d’amor, de Joan Maragall, amb il·lustracions inèdites d’Antoni Tàpies. I també en aquesta data, la Diputació de Barcelona va publicar Joan Maragall. Carnets de viatge.

La primavera de 2011, la Institució de les Lletres Catalanes va editar set opuscles amb rutes literàries que engloben set àrees geogràfiques que donen a conèixer l’obra de Maragall a través dels espais i els paisatges que van ser importants en la seva vida i que són presents en la seva obra. Ho va fer en col·laboració amb els ajuntaments de les poblacions vinculades estretament al poeta i els agents coneixedors del pas de Maragall per les diferents zones. També s’han publicat els catàlegs de les exposicions "Joan Maragall. La paraula il·luminada / La palabra iluminada" (AC/E) amb motiu de la seva exhibició a Madrid; i de "Maragall, terrer espiritual" (Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya).

El 2010 es van fer 16 edicions i el 2011, 18. A més, de les ja esmentades, entre aquestes publicacions, trobem edicions per al públic infantil, com són els quatre llibres de l’editorial Baula, l’especial dedicat a Joan Maragall que va preparar la revista Cavall Fort; antologies de poemes i altres reculls de textos, alguna reedició, publicació de conferències, i edicions d’estudiosos i investigadors de Maragall com No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall (Fragmenta Editorial), d’Ignasi Moreta, Cartes del festeig (Edicions de la ela geminada), a cura de Glòria Casals, que també ha coordinat l’edició de Joan Maragall i la Universitat de Barcelona (Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona).

Pel que fa a la projecció exterior s’han dut a terme dues traduccions: a l’italià i al romanès. L’editorial Tulio Pironti Editore ha publicat Ellogio della parola e della poesia, amb edició i traducció a cura de Nancy De Benedetto. L’Editura Meronia de Bucarest ha presentat al públic romanès l’edició Excelsior. Antologie poetică, amb traducció de Nicolae Coman. Totes dues traduccions han rebut un ajut de l’Institut Ramon Llull.

Per a finals de 2012 s’espera que Edicions 62 publiqui l’Obra completa de Joan Maragall. L'equip dirigit per Lluís Quintana (UAB) i format per Francesco Ardolino (UB), Glòria Casals (UB) i Ignasi Moreta (UPF), ha enllestit l'edició en 3 volums: poesia, teatre i traduccions en vers i en prosa; articles i llibres. El novembre de 2010 ja es va publicar el volum Poesia completa a cura de Glòria Casals i Lluís Quintana en format de butxaca. D’altra banda, també està previst per aquest 2012 la publicació de les conferències del cicle “Llegir Maragall”, a cura de la Institució de les Lletres Catalanes.

Vegeu quadre resum d’aquest apartat

Edició

Maragall i la Setmana Tràgica

Recuperació de l'obra publicada l'any 1963 en la que Josep Benet descriu la «Setmana Tràgica» a través de documentació de l'intel·lectual Joan Maragall.
Coberta
Edició

La Setmana Tràgica. Tres articles

Fragmenta Editorial publica els articles que Joan Maragall va escriure arran dels fets de la «Setmana Tràgica», d'una gran rellevància dintre tota la literatura periodística catalana del segle XX.
Edició

La Setmana Tràgica. Tres articles de Joan Maragall

L’historiador Hilari Raguer fa una relectura dels articles periodístics que, sobre els fets de la «Setmana Tràgica», va deixar un testimoni d’excepció: Joan Maragall.
Edició

"Poemes d'amor". Edició de la Generalitat de Catalunya amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2010

Edició d'una selecció de nou poemes de Maragall acompanyats de nou il·lustracions, fins ara inèdites, de l'artista Antoni Tàpies.
Portada llibre digital
Edició

Beneita sies, tempestat passada, perquè fas alçar els ulls a la llum nova!

El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació inicia, amb aquest volum, una línia de publicacions electròniques.
Joan Maragall. Carnets de viatge
Edició

Joan Maragall. Carnets de viatge

Singular aproximació a l'obra de Joan Maragall, realitzada per Glòria Casals, reconeguda experta en l’autor.
Edició

La vaca cega i altres poemes

Àlbum il·lustrat que acosta els lectors de diverses generacions a la poesia de Joan Maragall.
Detall de la coberta
Edició

Poemes i elogis

Pere Calonge ha reunit en aquesta antologia alguns dels poemes i textos més representatius de Joan Maragall.
Edició

Adéu, Espanya!

Volum que aplega alguns dels textos més significatius que Joan Maragall va escriure, tant en vers com en prosa, sobre Catalunya i sobre el seu difícil encaix dins d'Espanya.
Edició

La independència de Catalunya

Edició que aplega una selecció de cinc textos de Maragall, de caire polític, que parlen, sobretot, de la complexitat de les relacions entre Catalunya i Espanya.
Edició

No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall

Es publica un monumental estudi sobre el pensament i la religió de Joan Maragall.
Edició

Antologia poètica i altres textos

Antologia a càrrec de Pere Maragall. Inclou una selecció de textos i uns capítols a la figura de Joan Maragall i la seva obra, a la seva manera d'escriure...
Edició

Entre el sol, núvols i vents...

Aquesta antologia ofereix als joves lectors l'obra de Joan Maragall com a poeta intuïtiu, capaç de dotar totes les paraules d'una lluminositat singular, molt mediterrània.
Edició

Joan Maragall

Un llibre per iniciar-se en el coneixement de la vida i l'obra del poeta Joan Maragall.
Edició

Senyor Maragall

Et convidem, lector; a trobar totes aquestes impressions i moltes altres en aquest petit recull.