Durant l’Any Maragall s’han fet exposicions de gran, mitjà i petit format que s’han centrat en aspectes diversos de la vida i l’obra de Maragall. Les exposicions han estat l’activitat que més públic ha tingut clarament, amb un total de 593.663 visitants. Cal destacar l’exposició central de la commemoració “Joan Maragall, la paraula il·luminada”, a cura de Jordi Castellanos i organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes, que es va poder veure del 14 d’abril al 10 de juliol de 2011 al Palau Moja de Barcelona. Més endavant, del 22 de setembre al 13 de novembre va exposar-se a la Biblioteca Nacional de España, a Madrid, gràcies al suport d’AC/E, que, a més, en va editar el catàleg.

Una altra exposició rellevant ha estat “Joan Maragall, el poeta extasiat” a cura de Margarida Casacuberta i produïda conjuntament per la Institució de les Lletres Catalanes i el Teatre Nacional de Catalunya. Es va poder veure al vestíbul del Teatre Nacional de Catalunya el 2010 amb motiu de l’espectacle de Joan Ollé Joan Maragall, llei d’amor, i el 2011 durant la programació de El Comte Arnau de Herman Bonnín –amb un plafó més dedicat a aquesta obra. A més, se’n va fer una adaptació per circular per biblioteques i altres entitats de tot Catalunya. Des del febrer de 2011 i durant tot el 2012 l’han programat 85 entitats, en 75 localitats, amb un nombre de visitants total que ascendeix a prop de 100.000 persones aproximadament.

D’altra banda, a la Vall de Núria s’ha pogut veure des del 12 de juny de 2010 fins al 8 de gener de 2012 l’exposició “Als cims celestials. De Núria als Pirineus” que ha tingut un èxit immens de públic, amb 440.424 visitants durant tot aquest període. Una versió adaptada d’aquesta exposició s’ha instal·lat de forma permanent a Sant Joan de les Abadesses, davant del Palau de l’Abadia.

La cloenda de l’Any Maragall, pel que fa a les exposicions ha estat “Joan Maragall, el terrer espiritual” a cura de Dolça Tormo i Jaume Trabal, que es va poder visitar a l’Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya del 14 de desembre de 2011 al 14 de gener de 2012.

Vegeu quadre resum d’aquest apartat

Exposició

Als cims celestials. De Núria als Pirineus

del 12 de juny de 2010 al 8 de gener de 2012
Aquesta exposició vol mostrar la vinculació del poeta Joan Maragall amb la natura i el seu llegat en forma de poesia.
Exposició

La Vaca cega i alres poemes de Joan Maragall

Aquesta mostra presenta algunes de les creacions poètiques més representatives de l'obra de Maragall, acompanyades amb les il·lustracions, suggerents i nítides, de Subi.
Exposició

Joan Maragall, el poeta extasiat (versió itinerant)

Segueix disponible per itinerar durant el 2012
L'exposició fa un recorregut cronològic per la vida de Joan Maragall i analitza els seus vincles amb el teatre.
Exposició

Escolta, Espanya!... que hi ha algú?. Humor gràfic contemporani comentat per Joan Maragall

del 17 de juny al 17 de juliol de 2011
Una exposició en la que cinquanta humoristes gràfics catalans retraten el llarg calvari polític i social del nou Estatut d'autonomia, complementada amb les paraules del poeta Joan Maragall del que aquest any es compleix el centenari de la seva mort.
Arxiu Maragall - Biblioteca de Catalunya
Exposició

Col·lectiva 2011: Homenatge a Joan Maragall, a Terrassa

del 12 al 31 de març de 2011
La Col·lectiva 2011, de pintura i escultura, gira enguany entorn a Joan Maragall, en el marc del centenari de la seva mort.
Exposició

Advertiments d’amor. Maragall 1911

de l'11 d'abril al 30 d'octubre de 2011
A les eixutes pàgines dels periòdics, Joan Maragall (1860-1911) hi abocà els fruits de la seva recerca d’autenticitat, com a poeta i com a publicista. L’hemeroteca de l’Arxiu Històric de la Ciutat permet seguir-ne puntualment el rastre.
Exposició

Joan Maragall, la paraula il·luminada

del 22 de setembre al 13 de novembre de 2011
L’exposició és una aproximació a la paraula il·luminada que el poeta Joan Maragall (Barcelona 1860-1911) ens ha deixat perquè la retrobem, cent anys després, com un «etern crit de jovenesa».
Exposició

Motius maragallians

del 16 al 20 de maig de 2011
Aquesta mostra presenta una col·lecció d’obres plàstiques relacionades amb la vida i obra de Joan Maragall.
Exposició

Exposició Maragall, el terrer espiritual, a l'Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya

del 14 de desembre de 2011 al 14 de gener de 2012
L’exposició traça una biografia interior del poeta tot a l’entorn de quatre arbres i flors que destaquen especialment al llarg de la seva obra.
Exposició

Joan Maragall a la Biblioteca de Catalunya

23 d'abril de 2010
Amb motiu de la Jornada de Portes Obertes que fa la Biblioteca de Catalunya per la diada de Sant Jordi, s’ha preparat una mostra relativa a Joan Maragall.
Exposició

Exposició de llibres de Joan Maragall

del 13 al 23 de maig de 2010
Dintre el programa del Festival Barcelona Poesia, la Biblioteca Rector Gabriel Ferraté presenta una exposició de llibres del poeta que formen part del seu fons de poesia catalana.
Exposició

Joan Margall, el poeta extasiat. Exposició al TNC

del 14 al 31 d'octubre de 2010 i del 5 al 30 d'octubre de 2011
Paral·lelament a les representacions dels dos espectacles organitzats pel TNC, hi haurà una exposició dedicada a la vida i l'obra de Joan Maragall.
Exposició

Exposició bibliogràfica de Maragall a la Biblioteca de Piera

gener 2011
Aquesta exposició fa un breu recorregut per la vida i l'obra de Joan Maragall a partir del fons bibliogràfic d'aquest autor de què disposa l'entitat.
Exposició

Sol d'hivern. Ombra d'estiu

del 2 al 17 de març de 2012
Aquesta exposició recull prop de quaranta imatges inspirades en els poemes de Joan Maragall.
Exposició

Tres amors i tres arts, en homenatge a Joan Maragall, a l'Espai Von Balthasar

del 2 al 30 de maig de 2011
L'Espai Von Balthasar del Centre Cristià dels Universitaris (CCU) organitza l'exposició "Tres amors i Tres Arts" de l'autora Goretti Pomé en homenatge a Joan Maragall