En aquest apartat trobem les produccions audiovisuals, els CD, les emissions de ràdio i televisió i els recursos de l’entorn web que han sorgit amb motiu de l’Any Joan Maragall. En primer lloc, cal destacar el documental Una flama al cor, de Josep M. Mañé, produït per Benecé, que es va emetre per TV3 coincidint amb la data en què es complia el centenari de la mort del poeta. Un altre documental que s’ha fet durant la commemoració ha estat Joan Maragall. L’Oda infinita, de Pau Nadal i produït per la Biblioteca de Catalunya. D’aquest documental se’n van fer quatre projeccions públiques la tardor de 2011 a les Biblioteques Públiques de Girona, Lleida i Tarragona, i a l’Ateneu Barcelonès, com a cloenda del cicle de conferències “Llegir Maragall” que es va fer el 17 de novembre de 2011. A més, el 2012 es va fer la projecció pública del documental La música d’Europa, una iniciativa de la Comissió Europea i la Fundació Catalunya Europa, on s’explica la història de l’himne i la composició d’una nova versió per a l’Orfeó Gracienc, amb la lletra de l’himne de l’Alegria de Beethoven-Schiller, que Joan Maragall va traduir al català amb el títol de “Cant de Joia”.

Cal esmentar els treballs de Miquel Pujadó, Maragall, paraula viva, i d’Ignasi Roda, L’Elogi de la cançó, enregistrats i publicats en CD i sorgits a partir dels diversos espectacles dedicats al poeta que han dut a terme al llarg de l’Any Maragall i que han girat per diverses poblacions.

Catalunya Ràdio va emetre sis emissions que resseguien diferents aspectes de la vida i l’obra de Joan Maragall amb la intervenció, a cada sessió, d’un escriptor o especialista a l’estudi i la connexió amb un investigador a l’estranger. I a la televisió, a més de l’emissió del documental Una flama al cor, que ja hem esmentat, s’han emès diferents programes, reportatges i concursos que es feien ressò de la commemoració poeta.

Pel que fa als recursos web, d’una banda, s’ha dut a terme la renovació del web de la Biblioteca de Catalunya i de la pàgina dedicada a l’Arxiu Joan Maragall. De l’altra banda, s’ha creat el web de l’Any Joan Maragall, amb la intenció de fer difusió de totes les activitats emmarcades dintre d’aquesta commemoració. A més de les activitats, el web també inclou un apartat de notícies que recull articles, notes de premsa, entrevistes i reportatges. S’hi pot trobar una mostra de més de 200 notícies que es fan ressò de l’Any Maragall. Un altre apartat que conté és el de recursos, on s’han recopilat fins a una trentena de recursos web dedicats a Joan Maragall. Alhora, s’ha creat la galeria d’imatges “Llocs maragallians” i s’ha fet una crida popular “busquem Maragall!” per animar a la gent a participar enviant imatges d’escoles, carrers que porten el nom a Joan Maragall, plaques i monuments dedicats al poeta, com d’altres indrets amb algun vincle amb Maragall. En total s’han recollit imatges de 74 “llocs maragallians” que es troben en 41 localitats. I amb aquesta voluntat de fer un web participatiu també s’ha elaborat una postal digital amb una frase de Maragall que els usuaris poden enviar i compartir amb altres persones. Finalment, hi ha la voluntat que el web de l’Any Joan Maragall segueixi sent una eina útil en el futur. Es vol fer l’adaptació per tal que el web sigui una memòria d’aquesta doble commemoració, però també perquè en endavant segueixi recollint tota l’actualitat entorn de Maragall i esdevingui un web de referència sobre Joan Maragall per a estudiosos i coneixedors en l’obra de Maragall i per a tota la gent interessada en el poeta.

Vegeu quadre resum d’aquest apartat

Documental

Joan Maragall. L'oda infinita

Audiovisual sobre la biografia de Joan Maragall de Pau Nadal.
Producció musical

"Maragall, paraula viva", nou CD de Miquel Pujadó

Desembre de 2011
Nou CD de Miquel Pujadó, "Maragall, paraula viva", enregistrat en públic a la Nova Jazz Cava de Terrassa. Amb l'acompanyament de Joan Humet i Manel López.
Documental

Estrena a TVC: "Una flama al cor", un documental sobre Joan Maragall, al Canal 33

20 de desembre de 2011
Documental dirigit per Josep Maria Mañé que reflecteix els darrers anys en la vida del poeta.
Producció musical

"L'Elogi de la cançó", nou CD d'Ignasi Roda

Gener de 2012
Enregistrament musical de cançons sobre poemes de Joan Maragall musicats per Ignasi Roda.
Documental

La música d'Europa

8 de maig de 2012
Aquest documental és iniciativa de la Comissió Europea i la Fundació Catalunya Europa.
Emissió de ràdio

La poesia de Joan Maragall a COMRàdio

24 de juny de 2010
Per Sant Joan, ComRàdio prepara un programa especial dedicat a la poesia de Joan Maragall.
Emissió de ràdio

Any Maragall a Catalunya Ràdio

del 24 de juliol al 4 de setembre de 2010
Els dissabtes al vespre, al llarg de l'estiu, Catalunya Ràdio emet un seguit de programes que acosten a l'oient la figura del poeta.
Exposició

Exposició telemàtica "Cada dia un poema" a la UPC

novembre i desembre de 2010
Exposició telemàtica dedicada enguany a Joan Maragall.
Concurs

Joc telemàtic "La teva paraula" a la UPC

del 2 de novembre al 10 de desembre de 2010
El joc es proposa descobrir petits secrets del poeta telemàtic d'aquest mes, Joan Maragall.
Producció virtual

Bloc Emociona't amb la poesia! Consorci per la Normalització Lingüística

El Consorci per la Normalització Lingüística ha creat aquest bloc en què es fa ressò de les activitats entorn Maragall que s'han realitzat en diferents centres.
Audiovisual

"Joan Maragall i el paisatge" a El medi ambient (TV3)

20 de gener de 2011
Reportatge que analitza la relació del poeta amb la natura, amb motiu de l'Any Maragall.
Emissió de ràdio

Maragall al concurs "Saber y ganar" de TVE2

20 de desembre de 2011
El concurs "Saber y ganar", de TVE2 ha dedicat el programa al poeta.