Al llarg de l’Any Maragall s’han publicat 41 edicions. Incloem els tres llibres que sobre Maragall i la Setmana Tràgica es van publicar durant el 2009 –encara no pròpiament dintre de la celebració- però que per la rellevància del seu tema no podem deixar de tenir en compte.

La primera edició oficial de l’Any Maragall va ser Beneita sies, tempestat passada, perquè fas alçar els ulls a la llum nova! (Institució de les Lletres Catalanes), que es va entregar en format de llibre en paper a l’acte d’obertura de l’Any Maragall, el 2 de març de 2010, al Palau de la Generalitat. Aquesta edició també es va fer en versió digital essent la primera publicació e-book del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya, per la diada de Sant Jordi de 2010, va fer entrega en la tradicional recepció al Palau de Pedralbes del llibre Poemes d’amor, de Joan Maragall, amb il·lustracions inèdites d’Antoni Tàpies. I també en aquesta data, la Diputació de Barcelona va publicar Joan Maragall. Carnets de viatge.

La primavera de 2011, la Institució de les Lletres Catalanes va editar set opuscles amb rutes literàries que engloben set àrees geogràfiques que donen a conèixer l’obra de Maragall a través dels espais i els paisatges que van ser importants en la seva vida i que són presents en la seva obra. Ho va fer en col·laboració amb els ajuntaments de les poblacions vinculades estretament al poeta i els agents coneixedors del pas de Maragall per les diferents zones. També s’han publicat els catàlegs de les exposicions "Joan Maragall. La paraula il·luminada / La palabra iluminada" (AC/E) amb motiu de la seva exhibició a Madrid; i de "Maragall, terrer espiritual" (Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya).

El 2010 es van fer 16 edicions i el 2011, 18. A més, de les ja esmentades, entre aquestes publicacions, trobem edicions per al públic infantil, com són els quatre llibres de l’editorial Baula, l’especial dedicat a Joan Maragall que va preparar la revista Cavall Fort; antologies de poemes i altres reculls de textos, alguna reedició, publicació de conferències, i edicions d’estudiosos i investigadors de Maragall com No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall (Fragmenta Editorial), d’Ignasi Moreta, Cartes del festeig (Edicions de la ela geminada), a cura de Glòria Casals, que també ha coordinat l’edició de Joan Maragall i la Universitat de Barcelona (Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona).

Pel que fa a la projecció exterior s’han dut a terme dues traduccions: a l’italià i al romanès. L’editorial Tulio Pironti Editore ha publicat Ellogio della parola e della poesia, amb edició i traducció a cura de Nancy De Benedetto. L’Editura Meronia de Bucarest ha presentat al públic romanès l’edició Excelsior. Antologie poetică, amb traducció de Nicolae Coman. Totes dues traduccions han rebut un ajut de l’Institut Ramon Llull.

Per a finals de 2012 s’espera que Edicions 62 publiqui l’Obra completa de Joan Maragall. L'equip dirigit per Lluís Quintana (UAB) i format per Francesco Ardolino (UB), Glòria Casals (UB) i Ignasi Moreta (UPF), ha enllestit l'edició en 3 volums: poesia, teatre i traduccions en vers i en prosa; articles i llibres. El novembre de 2010 ja es va publicar el volum Poesia completa a cura de Glòria Casals i Lluís Quintana en format de butxaca. D’altra banda, també està previst per aquest 2012 la publicació de les conferències del cicle “Llegir Maragall”, a cura de la Institució de les Lletres Catalanes.

Vegeu quadre resum d’aquest apartat

Edició

Joan Maragall a Caldes d'Estrac i Blanes

Seguim les passes del poeta pels indrets més emblemàtics de les seves estades a aquestes poblacions.
Edició

Joan Maragall a Tagamanent i al pla de la Calma Tona, Castellterçol i Montserrat

Aquest opuscle aplega tres itineraris Montseny. Tagamanent i pla de la Calma; Tona i Castellterçol; i Montserrat, a través dels quals es seguim les petges del poeta.
Edició

Joan Maragall poemes

Edició que inclou els poemes de Maragall il·lustrats amb fotografies.
Edició

Joan Maragall, paraula i pensament

Els setze capítols del llibre, a càrrec d'especialistes, nacionals i internacionals, aborden un Maragall ric i complex.
Edició

Cartes del festeig

7 de novembre de 2011
Les cartes del festeig entre Maragall i Clara que presentem i que s'editen per primera vegada són a la base del procés d'entrada a la vida adulta (matrimoni, responsabilitats) i del reconeixement com a poeta. Edició i introducció a cura de Glòria Casals.
Edició

Joan Maragall i la Universitat de Barcelona

Recopilació de textos integrada per la part de les Notes autobiogràfiques referides a l’etapa universitària, noranta-dues cartes enviades als seus companys entre 1881 i 1911 i alguns dels articles del poeta sobre els estudis de Dret i la Universitat.
Edició

Catàleg de l'exposició "Maragall, terrer espiritual"

El catàleg de l'exposició Maragall, terrer espiritual presenta la biografia interior de Joan Maragall.
Edició

Excelsior. Antologie poetică

Antologia de l'obra poètica de Joan Maragall. 
Edició

Reedició de "Joan Maragall: Un assaig" de Josep Pla

La peculiar mirada de Josep Pla sobre la «impressionant personalitat» de Joan Maragall.
Edició

Les idees religioses de Joan Maragall

El llibre aborda la figura de Maragall en tant que pensador religiós.
Edició

Vistes al mar. Una mostra de diversitat lingüística a l'Hospitalet. Les llengües de la ciutat

16 d'abril de 2012
Recull de la traducció a 24 llengües del III fragment del poema "Vistes al mar" de Joan Maragall.
Edició

Obra completa

Edició de l'obra completa Joan Maragall en 3 volums: poesia, teatre i traduccions en vers i en prosa; articles i llibres.
Presentació llibre

Presentació del llibre "La Setmana Tràgica. Tres articles" de Joan Maragall d’Hilari Raguer a Madrid

25 d'abril de 2011
Dintre dels actes de la Setmana de la Cultura Catalana 2011 de Madrid s'ha organitzat la presentació d'aquest llibre d'Hilari Raguer.
Edició

"En el batec del temps". Vint invitacions a la lectura en ocasió de la doble commemoració

Edició de les conferències del cicle "Llegir Maragall" a cura de la Institució de les Lletres Catalanes.