Al llarg de l’Any Maragall s’han publicat 41 edicions. Incloem els tres llibres que sobre Maragall i la Setmana Tràgica es van publicar durant el 2009 –encara no pròpiament dintre de la celebració- però que per la rellevància del seu tema no podem deixar de tenir en compte.

La primera edició oficial de l’Any Maragall va ser Beneita sies, tempestat passada, perquè fas alçar els ulls a la llum nova! (Institució de les Lletres Catalanes), que es va entregar en format de llibre en paper a l’acte d’obertura de l’Any Maragall, el 2 de març de 2010, al Palau de la Generalitat. Aquesta edició també es va fer en versió digital essent la primera publicació e-book del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La Generalitat de Catalunya, per la diada de Sant Jordi de 2010, va fer entrega en la tradicional recepció al Palau de Pedralbes del llibre Poemes d’amor, de Joan Maragall, amb il·lustracions inèdites d’Antoni Tàpies. I també en aquesta data, la Diputació de Barcelona va publicar Joan Maragall. Carnets de viatge.

La primavera de 2011, la Institució de les Lletres Catalanes va editar set opuscles amb rutes literàries que engloben set àrees geogràfiques que donen a conèixer l’obra de Maragall a través dels espais i els paisatges que van ser importants en la seva vida i que són presents en la seva obra. Ho va fer en col·laboració amb els ajuntaments de les poblacions vinculades estretament al poeta i els agents coneixedors del pas de Maragall per les diferents zones. També s’han publicat els catàlegs de les exposicions "Joan Maragall. La paraula il·luminada / La palabra iluminada" (AC/E) amb motiu de la seva exhibició a Madrid; i de "Maragall, terrer espiritual" (Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya).

El 2010 es van fer 16 edicions i el 2011, 18. A més, de les ja esmentades, entre aquestes publicacions, trobem edicions per al públic infantil, com són els quatre llibres de l’editorial Baula, l’especial dedicat a Joan Maragall que va preparar la revista Cavall Fort; antologies de poemes i altres reculls de textos, alguna reedició, publicació de conferències, i edicions d’estudiosos i investigadors de Maragall com No et facis posar cendra. Pensament i religió en Joan Maragall (Fragmenta Editorial), d’Ignasi Moreta, Cartes del festeig (Edicions de la ela geminada), a cura de Glòria Casals, que també ha coordinat l’edició de Joan Maragall i la Universitat de Barcelona (Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona).

Pel que fa a la projecció exterior s’han dut a terme dues traduccions: a l’italià i al romanès. L’editorial Tulio Pironti Editore ha publicat Ellogio della parola e della poesia, amb edició i traducció a cura de Nancy De Benedetto. L’Editura Meronia de Bucarest ha presentat al públic romanès l’edició Excelsior. Antologie poetică, amb traducció de Nicolae Coman. Totes dues traduccions han rebut un ajut de l’Institut Ramon Llull.

Per a finals de 2012 s’espera que Edicions 62 publiqui l’Obra completa de Joan Maragall. L'equip dirigit per Lluís Quintana (UAB) i format per Francesco Ardolino (UB), Glòria Casals (UB) i Ignasi Moreta (UPF), ha enllestit l'edició en 3 volums: poesia, teatre i traduccions en vers i en prosa; articles i llibres. El novembre de 2010 ja es va publicar el volum Poesia completa a cura de Glòria Casals i Lluís Quintana en format de butxaca. D’altra banda, també està previst per aquest 2012 la publicació de les conferències del cicle “Llegir Maragall”, a cura de la Institució de les Lletres Catalanes.

Vegeu quadre resum d’aquest apartat

Edició

El meu don Joan Maragall

Pijoan rememora, en aquestes pàgines lúcides i emocionades (publicades per primer cop el 1915), l’amic mort, en un retrat d’extraordinària qualitat in­tel·lectual i humana.
Edició

La casa dels cants

Novel·la de caràcter realista i històric, amb elements fantàstics, en què Joan Maragall apareix com a personatge de la ficció.
Edició

Llegir Maragall, ara

9 de març de 2011
Sam Abrams comenta poema a poema i llibre a llibre tota la producció lírica de Joan Maragall, el primer poeta modern de Catalunya.
Edició

Poesia completa

Aquest volum, en què han treballat dos dels especialistes de l'obra completa de Maragall, han reunit per primera vegada tota la seva producció poètica original.
Edició

Visions & Cants

Visions & Cants (1900) és el poemari més emblemàtic de Joan Maragall, i el més ben valorat per la crítica del moment. Aquesta edició conté, a més una introducció i una proposta didàctica a cura del catedràtic Ferran Gadea.
Edició

Carles Riba i Joan Maragall o la moral de la paraula

En aquest llibre Jaume Medina aprofundeix en les personalitats de Joan Maragall i de Carles Riba, a fi de tenir una perspectiva històrica que permeti contrastar l’activitat poètica produïda a casa nostra amb posterioritat a la modèlica producció de l’un i de l’altre.
Edició

Elogio della parola e della poesia

Edició i traducció de l'Elogi de la paraula i de l'Elogi de la poesia a cura de Nancy De Benedetto, amb una introducció de Francesco Ardolino.
Edició

Joan Maragall i Gorina. Semblança biogràfica

Reedició de la conferència "Un xic exòtic i desorientat". Semblança de Joan Maragall l'últim any de la seva vida. Procnunciada per Carles Miralles el 13 de desembre de 2004.

Edició

Joan Maragall y Miguel de Unamuno. Una amistad paradigmática

El llibre presenta aquestes dues figures de les lletres com a paradigma d'una amistat personal i intel·lectual.
Edició

Joan Maragall al Ripollès: Sant Joan de les Abadesses, Camprodon i Núria

Seguim les passes del poeta que va estiuejar en aquesta zona de Catalunya.
Edició

Joan Maragall a Collserola

L’itinerari comença a Plaça Molina i segueix les passes del poeta per Collserola.
Edició

Joan Maragall a la Garrotxa i la fageda d'en Jordà

Seguim les passes del poeta que va estiuejar en aquesta zona de Catalunya.
Edició

Joan Maragall a Barcelona i Sitges

Seguim les passes del poeta pels llocs més emblemàtics de Barcelona i Sitges.
Edició

Joan Maragall a la Cerdanya: Puigcerdà i balneari de Senillers

Seguim les passes del poeta que va estiuejar en aquesta zona de Catalunya.
Presentació llibre

"Llegir Maragall, ara", de D. Sam Abrams, a l'Arxiu Maragall

9 de març de 2011
Presentació del nou llibre de D. Sam Abrams, Llegir Maragall, ara, a càrrec del poeta Joan Margarit i el mateix autor.