Joan Maragall a la Garrotxa i la fageda d'en Jordà
Rutes literàries
Maragall havia conegut Olot per primer cop l’agost de 1889, quan hi va anar amb els pares i les germanes. I hi va tornar anys més tard, ja casat i en companyia de la seva família. També hi va fer estades durant els estius del 1907, el 1908 i el 1909. Cadascun d’aquests estiuejos tingué un caire diferent.

L’Olot que va trobar Maragall era una població dinàmica, centre neuràlgic d’una zona industrial. A més, la seva privilegiada situació geogràfica, a cavall de tres petites valls creuades pel riu Fluvià, la van convertir, ja a finals del segle XIX, en un indret d’estiueig per a molts catalans.
La tradició excursionista, tan lligada al paper dels intel·lectuals d’aleshores, entre ells el mateix Maragall, s’hi ha incrementat amb el temps, i l’Olot actual és el punt de sortida de molts recorreguts. Evidentment, cal no oblidar que la ciutat es troba en ple Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb la fageda d’en Jordà i els volcans de Santa Margarida i el Croscat com a principals atractius, ubicats al terme municipal de Santa Pau.

Joan Maragall va descobrir bona part d’aquests tresors garrotxins; val a dir, però, que li costà un temps enamorarse de la zona. En seguirem els rastres per la ciutat i per la fageda per tal de cosir l’itinerari vital i literari de l’autor que, a poc a poc, va quedar seduït pels encants de la comarca.

Estrena de la ruta
3 d'abril de 2011

Ruta a càrrec de Educ’art, serveis educatius i culturals S.L.
Hora: 11 h
Lloc de trobada: Teatre Principal d’Olot (passeig de Miquel Blay 5, d'Olot)

  • Data: 3 d'abril de 2011
Vegeu l'opuscle, que ha editat la Institució de les Lletres Catalanes, coincidint amb la presentació de la ruta.

Vegeu la informació de la resta de Rutes Maragall
  • Informació de contacte
  • Telèfon: 972 272 777
  • Correu electrònic: cultura@olot.cat

Imprimir