Ruta Joan Maragall a Tagamanent i al pla de la Calma
Rutes literàries
A l’extrem oriental del massís del Montseny es troba Tagamanent, municipi des d’on comencem l’excursió. El punt de trobada és el monòlit, erigit l’any 2008 amb motiu de les estades del poeta en aquest municipi, que hi ha al restaurant Les Alzines d’Avencó. Agafem la pista del Bellit fins el Pla de la Calma. Una altra alternativa és agafar la pista de La Pedralba a partir del Punt d’Informació de la rotonda, Plaça del Montseny.

Seguim pel pla de la Calma fins a enllaçar amb el GR5 que el travessa. Durant el recorregut podrem contemplar un panorama sobre el Pirineu i Montserrat, tan presents en l’obra de Maragall. I també la Masia de la Figuera, on Maragall va fer estada així com altres personalitats de principis de segle.

El GR5 ens porta cap a l’actual Casa Museu L’Agustí que acull l’exposició «La Lola de la Figuera, una història poc coneguda del Montseny», una mostra que explica la importància d’aquest lloc com a punt trobada d’alguns intel·lectuals de l’època de Maragall.

La ruta és circular i acabem al monòlit dedicat a Joan Maragall.

Estrena de la ruta
7 de maig de 2011

La presentació de la ruta anirà a càrrec de Xavier Cateura i Valls
Durada de la ruta: tres hores aproximadament
Hi haurà un minibus 4X4 i altres jeeps per pujar.
Cal inscripció prèvia a l'Ajuntmanet de Tagamanent
Telèfon:
938 429 126
  • Organització: Ajuntament de Tagamanent, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona - Àrea d'Espais Naturals, Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Associació d'Amics de Tagamanent
  • Data: 7 de maig de 2011
  • Hora: 10.30 h
  • Lloc: davant el monòlit dedicat al poeta, al restaurant Les Alzines d’Avencó
Vegeu l'opuscle, que ha editat la Institució de les Lletres Catalanes, coincidint amb la presentació de la ruta.

Vegeu la informació de la resta de Rutes Maragall

Imprimir