Dues commemoracions: Josep M. de Sagarra (1894-1961) i Joan Maragall (1860-1911) a la Universitat Catalana d'Estiu
Acte acadèmic
La Universitat Catalana d'Estiu ha programat aquest curs, coordinat per Joan Alegret, de la Universitat de les Illes Balears, que aborda dues figures centrals de la literatura catalana, Joan Maragall i Josep M. de Sagarra. 

Resum del curs
Joan Maragall (1860-1911) figura com a poeta en un lloc molt destacat del cànon literari català. Però, com a escriptor, és més coses: la seva peça teatral Nausica era per a Gabriel Ferrater la millor poesia de Maragall, i, per a Josep Palau i Fabre, la millor tragèdia del teatre català. I ens resta encara la importància de la seva obra en prosa: tant dels assaigs estètics originals (els "Elogis" ) com dels articles periodístics—sobre temes de tota mena (entre els quals, els que escriu reflexionant sobre la Setmana Tràgica, l’any 1909).

Josep M. de Sagarra (1894-1961), d’entre els nostres grans poetes cultes, ha estat indiscutiblement el de més gran projecció popular: tant per l’obra pròpiament poètica, com pel seu teatre (majoritàriament en vers) que ha estat representat arreu de Catalunya pels afeccionats locals durant anys i anys. Però hi ha també les seves traduccions poètiques (Dante, Shakespeare). I l’obra en prosa, on el seu coneixement amplíssim del català de soca-rel i la plasticitat del seu estil queden fixats en pàgines modèliques: tant en la seva novel·lística, com en Els ocells amics, La ruta blava o les Memòries, com en els reculls d’articles periodístics.
  • Organització: Universitat Catalana d'Estiu
  • Data: del 21 al 24 d’agost de 2011
  • Hora: de 9 a 12 h
  • Lloc: Prada
Consulteu altres activitats al voltant de Joan Maragall de l'Universitat Catalana d'Estiu:
Vida i poble: la paraula de Joan Maragall en el seu centenari
Música i patrimoni musical als Països Catalans
  • Informació de contacte
  • Telèfon: 933 172 411 / 933 172 458
  • Correu electrònic: correu@uce.cat

Imprimir