La paraula i el món : assaigs sobre poesia
Edició

S'ha publicat com a coda de l'Any Maragall. Lectura particular de la poesia de deu poetes en llengua catalana: Joan Alcover, Agustí Bartra, Miquel Bauçà, Salvador Espriu, Joan Maragall, Mercè Rodoreda, Joan Salvat-Papasseit, Màrius Sampere, Jacint Verdaguer i Joan Vinyoli.
  

Vistos amb una mica de perspectiva, diria que cada assaig pretén d’interpretar una melodia específica o una variació de l’única qüestió de fons esmentada. Gairebé tots els punts de partida del s textos són la poesia de poetes catalans, i potser no seria desassenyat pensar que també ho és el punt d’arribada.
És un fet indiscutible que la poesia feta a les terres de parla catalana conté una diversitat, una maduresa i una profunditat dignes d’atenció i d’interrogació. La poesia del nostre país ens parla de l’home, del món i del món de l’home amb la mateixa dignitat, amb la mateixa radicalitat i amb la mateixa persuasió que qualsevol altra poesia existent. Per conèixer l’home que som i l’home que és l’home, a nosaltres, sobretot a nosaltres però no únicament a nosaltres, ens és indispensable d’escoltar-la. Això és el que creuen les paraules d’aquests textos dedicats a Alcover, Bartra, Bauçà, Espriu, Maragall, Rodoreda, Salvat-Papasseit, Sampere, Verdaguer i Vinyoli.

  • Autor: Lluís Solà i Sala
  • Edita: L'Avenç
  • Col·lecció: Sèrie assaig
  • Data de publicació: Febrer 2012
  • Data de presentació: 27 de febrer a les 19,30h
  • Lloc: Llibreria La Central (c/Mallorca, 237)

Imprimir