Joan Maragall a Caldes d'Estrac i Blanes
Rutes literàries
Caldes d'Estrac
Itinerari per indrets significatius de l'estada que el poeta Joan Maragall va fer a Caldes d'Estrac: Fonda de la Providència, Hotel Colon, Plaça i Platja de les Barques, Passeig dels Anglesos, núm. 10, Platja desl micos...

Blanes

El paisatge arquitectònic del casc antic, caracteritzat per les nombroses cases d’indianos que havien fet fortuna a les Amèriques, i pels vestigis del passat medieval, fa de Blanes molt més que una població típicament costanera. Ermites plenes d’exvots mariners esquitxen la vila i els seus entorns naturals. Però, són les seves platges i cales agrestes l’ingredient més seductor per a aquells que s’hi acosten. Escriptors com ara Joaquim Ruyra o Josep Maria de Sagarra, entre d’altres, l’han convertit en un espai literari, com també ho va fer el poeta Maragall.

Comencem la caminada al centre de Blanes. Al tradicional passeig de Dintre, abans anomenat del Mar, trobem la que fou casa d’estiueig del poeta i la seva família. D'aquí seguim les passes del poeta en indrets com la platja de Blanes, el Jardí Botànic Marimurtra, l'ermita i cala de Sant Francesc (Cala Bona).


Imprimir