Presentació del llibre "Obra i ideari periodístic de Joan Maragall", de Jaume Comellas Colldeforns
Presentació llibre
  • Organització: Biblioteca de Catalunya
  • Data: 21 de juny 2021
  • Hora: 19 h
  • Lloc: Arxiu Joan Maragall. Carrer d’Alfons XII, 79, Barcelona
Cent deu anys més tard de la seva mort, la figura de Joan Maragall resulta encara molt desconeguda. La seva trajectòria personal i intel·lectual, contràriament al que aparenta, continua guardant racons inaccessibles o, només atesos de forma parcial i poc aprofundida. Aquest és el cas de la condició de periodista, malgrat que va deixar una obra cabdal en extensió, transcendència i projecció social, de permanència insensible al pas dels anys. Aquest llibre pretén cobrir aquest nínxol oferint una visió al més completa, integral i exhaustiva possible. Hi ha una clara voluntat de fer avinent el tot periodista Maragall. Hom pretén mostrar-ne la trajectòria com a periodista, particularment com articulista, tot situant-la dins el context històric específic i les circumstàncies en què es va desenvolupar. I a més il·luminar la manera tan intensa com va assumir l'ofici fins arribar a analitzar la seva essència, i a esdevenir un pioner com estudiós i alhora oferir una aportació fonamental, sobretot de caràcter ètic.


Jaume Comellas Colldeforns és autor de diversos llibres, entre els quals Victòria dels Àngels: memòries de viva veu i La nació és la llengua. Pensament lingüístic de Joan Maragall.


L’acte serà presentat per Ignasi Moreta Tusquets, escriptor, professor universitari i director de Fragmenta Editorial, que s’ha especialitzat en l’estudi del pensament de Joan Maragall.

Aforament limitat a 15 persones. Inscripció prèvia a: bncdifusio@bnc.cat.

Per garantir el compliment de les mesures de seguretat, serà obligatori l'ús de mascareta. A l'entrada del recinte hi haurà gel hidroalcohòlic a disposició dels assistents.

Imprimir