Maragall en la terra viva
Recital
En la celebració del Dia Mundial de la Poesia 2016, la Biblioteca de Catalunya us convida a un recital de poemes amb textos de Joan Maragall.

Idea, tria i interpretació, Gemma Reguant
Percussió i música original, David Egea

"Es va iniciar al pati de l’Arxiu Maragall un cicle sobre la poesia de Joan Maragall i els elements, amb un recital sobre Maragall i l’element "aigua”. Es dóna continuïtat a aquesta idea seguint amb la resta dels elements i Maragall. En aquest cas l’element Terra. Acompanyem aquesta vegada els poemes de Maragall amb instruments de percussió. L’element Terra per a nosaltres són els arbres, les flors, les herbes, les muntanyes. En la lírica de Maragall el poeta connecta a través de la natura amb tota la seva immensa humanitat, que ens toca i acarona.
I a un altre nivell, toquem la terra si vivim l’aquí i ara, si ens arrelem deixant-nos anar, si fugim de massa pensaments i tornem al cos, ...
També és element de terra la mort, el cos enterrat.
I encara, a nivell simbòlic, l’allunyar-se de l’esperit de manera extrema.
El recital és un viatge a través del geni de Maragall per la Natura i les estacions. Passem també per la mort i per la llegenda del “fill de la terra”, el Comte Arnau més Nietzscheà."
  • Organització: Biblioteca de Catalunya. Arxiu Joan Maragall
  • Data: 21 de març 2016
  • Hora: 19.30 h
  • Lloc: Arxiu Joan Maragall

Imprimir