L'obra de Joan Maragall. Conferència de Pere Ignasi Poy
Conferència
  • Data: 11 de febrer 2016
  • Hora: 17.30 h
  • Lloc: Sala d'actes de la Universitat Politècnica de Catalunya a Manresa. Avga. de les Bases de Manresa, 61–73. Manresa
Joan Maragall (Barcelona, 1860–1911) mereix la consideració de primer poeta català del segle XX, cosa que, de retruc, el situa en un lloc privilegiat del cànon literari. Ara bé, s'ha de tenir present que la seva obra depassa l'àmbit estrictament poètic per acabar abraçant el periodisme polític, la crítica literària i el pensament filosòfic. Al costat del Maragall versificador, doncs, es pot descobrir el Maragall articulista, el Maragall comentarista i, en definitiva, el Maragall inteŀlectual.

Aquesta conferència pretén donar a conèixer les diferents dimensions de l'obra de Joan Maragall. Així mateix, aspira a facilitar les claus necessàries perquè tothom s'hi pugui atansar i, principalment, en pugui gaudir. A fi d'aconseguirho, insisteix en quines implicacions té la voluntat de l'autor de connectar la creació artística amb la vida, de rebutjar el retoricisme i de plasmar per escrit les preocupacions metafísiques, alhora que en repassa el tractament de l'amor, el pas del temps, el compromís cívic i l'experiència religiosa.

Imprimir

  • Documents: