Acte solemne de cloenda de l’Any Maragall 2010-2011
Acte institucional
Acte solemne de cloenda de la doble commemoració del 150 aniversari del naixement de Joan Maragall i el centenari de la seva mort, escaiguda el 20 de desembre de 1911.

Es farà a l'Auditori del Palau de la Generalitat, el dilluns 19 de desembre, a les 19h, de la tarda (entrada pel carrer del Bisbe, amb invitació prèvia).

Amb aquest acte institucional, presidit per l’Honorable Sr. Ferran Mascarell, conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, es clourà oficialment l’Any Maragall l’acte d’obertura del qual va tenir lloc el 2 de març de 2010, també al Palau de la Generalitat.

La Institució de les Lletres Catalanes i l’Associació Família de Joan Maragall i Clara Noble han impulsat aquesta commemoració des de l’Oficina de l’Any Maragall que ha coordinat el programa d’activitats i ha acollit gran nombre d'iniciatives diverses.

Aquesta clausura oficial no és en cap cas un tancament de l’Any Maragall, ans al contrari. La celebració i la implicació de les entitats culturals, acadèmiques, artístiques, etc., ha permès actualitzar l’obra, el pensament i la figura del poeta barceloní, a través del programa que pot ser consultat al web www.joanmaragall.cat .

A l’acte de clausura intervindrà el poeta Francesc Parcerisas, degà de la Institució de les Lletres Catalanes que farà un balanç de l’Any i parlarà de la presència de Maragall en els poetes d’avui i per als lectors de demà. També prendrà la paraula Pau Maragall Aguirre, besnét del poeta, en nom de l’Associació familiar.

La poesia de Maragall també es farà present a través de la lectura de textos a càrrec de l’actriu Àngels Poch, i de la intervenció musical de l’Orfeó Gracienc que posarà punt i final a l’acte.
  • Data: 19 de desembre de 2011
  • Hora: 19 h
  • Lloc: Auditori del Palau de la Generalitat

Imprimir