14 de febrer de 2010

Festa de l'Ametller florit 2010

Acte institucional
Familiars i amics s'apleguen a la tomba del poeta Joan Maragall per retre-li homenatge.
3 de febrer de 2010

Centenari de Joan Maragall. Catalunya gra fèrtil o bord de l’espiga d’Espanya?

Conferència
Emmarcada dintre el cicle de conferències Biografies. Pensadors catalans, aquesta conferència, a càrrec de Toni Sala, aprofundeix en el pensament de Maragall, en el sentit que tenien les seves teories ibèriques i com han influït en la Catalunya present.
31 de gener de 2010

Vetllada Maragall a Artés

Lectura
El grup “Raïm de poesia d'Artés" dedica una vetllada al poeta Joan Maragall en què es recita una selecció dels seus poemes.
cursos 2009-2010 i 2010-2011

Maragall a El gust per la lectura

Activitat educativa
Conferència sobre Visions & cants, de Joan Maragall, al programa adreçat a la formació del professorat de Primària i Secundària.

Arxiu Joan Maragall de la Biblioteca de Catalunya

Espai
L'antiga residència del poeta Joan Maragall i Gorina (Barcelona, 1860 - 1911) acull avui l'Arxiu Joan Maragall, una de les seccions de reserva de la Biblioteca de Catalunya, orientat als estudiosos de la figura, la trajectòria i l'obra de l'escriptor i, per extensió, del conjunt del Modernisme a Catalunya.

La Setmana Tràgica. Tres articles

Edició
Fragmenta Editorial publica els articles que Joan Maragall va escriure arran dels fets de la «Setmana Tràgica», d'una gran rellevància dintre tota la literatura periodística catalana del segle XX.

La Setmana Tràgica. Tres articles de Joan Maragall

Edició
L’historiador Hilari Raguer fa una relectura dels articles periodístics que, sobre els fets de la «Setmana Tràgica», va deixar un testimoni d’excepció: Joan Maragall.

Maragall i la Setmana Tràgica

Edició
Recuperació de l'obra publicada l'any 1963 en la que Josep Benet descriu la «Setmana Tràgica» a través de documentació de l'intel·lectual Joan Maragall.
8 de febrer de 2009

Constitució de l’Oficina de l’Any Joan Maragall

Acte institucional
Coincidint amb la celebració de l'Ametller florit, la Institució de les Lletres Catalanes ha constituït aquesta Oficina per preparar el programa de l’Any Maragall.

Senyor Maragall

Edició
Et convidem, lector; a trobar totes aquestes impressions i moltes altres en aquest petit recull.