Nou mapaliterari.cat
Altres activitats
Des d’Espais Escrits s'ha presentat una remodelació del web mapaliterari.cat perquè aquest continuï essent un referent mundial de cartografia literària. El Mapa Literari Català d’Espais Escrits (MLC d’EE) és una eina creada per la xarxa de patrimoni literari català, Espais Escrits, que permet unir literatura i paisatge.

Navegant a través de l’MLC d’EE pots descobrir més de dos mil espais literaris creats a partir de la mirada i l’univers creatiu dels autors. Paisatges que s’han convertit en espais on es cristal·litza i es respira literatura, on es percep l’autenticitat de l’art. Tal com ens manifesta Josep Pla: El paisatge us fa comprendre la literatura, perquè la literatura és la memòria del paisatge en el temps (Cartes de lluny, 1928). I amb aquesta premissa podem viatjar i entendre millor el món a través dels clàssics de la literatura catalana.

A l’MLC d’EE s’hi troben un centenar d’autors patrimonials que ens emocionen, que ens interpel·len, que ens cultiven i que cal continuar llegint, segons Palau i Fabre: Cal rellegir les grans obres de tant en tant, a cada tombant de la nostra vida, puix que passat un cert temps ja no tenim dret a dir que les hem llegit: va ésser un altre qui les va llegir (Pensaments, 1943). I és que tal com recorda Joan Brossa La poesia és fonamental i, entre la mentida i l’engany, ella esdevé el sol, el vent; la vida (Or i sal, 1961).
 

L’MLC d’EE comprèn dos mil fragments d’obres literàries d’un centenar d’autors, entre els quals Joan Maragall, convertint l’eina en un repositori dels clàssics de la literatura catalana a internet. També s’hi troben més de 60 rutes literàries que recorren diversos indrets dels Països Catalans.

Imprimir